Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, november 16, 2010

Kaatsheuvelse winnaar kookwedstrijd droomt van eigen eetboerderij


KAATSHEUVEL – Zaterdagavond sleepte Kaatsheuvelnaar Peter Tim­mermans de prestigieuze titel ‘Bes­te Brabants Amateurkok 2010’ in de wacht.

De kandidaten moesten voor een tweekoppige jury koken met pure streekproducten.

Aan de wedstrijd die uit tien ron­des en een finale bestond, deden 54 hobbykoks uit de gehele provin­cie mee. Timmermans, zelf een echte Bourgondiër die van streek­producten houdt, droomt ervan om samen met zijn vrouw en dochter een boerderij te kopen met een grote keuken en een ruim­te waar hij gasten kan ontvangen en die hij heerlijke gerechten voor kan zetten.

De droom is volgens Timmermans door alle media-aandacht een gro­te stap dichterbij gekomen. Koken is voor de 35-jarige politieagent een uitlaatklep voor zijn werk. Het liefst maakt hij gerechten met lamsvlees. „Lamsvlees is heel veel­zijdig. Een mooi boutje lekker la­ten sudderen en met harde groen­ten opdienen”, klinkt het deskun­dig.

Toen hij van de kookwedstrijd ‘Lekker van Streek’ hoorde, die door Omroep Brabant werd geor­ganiseerd, schreef hij meteen in.

„Toen ik de tweede ronde door­kwam, ging ik er vol voor. Ik ben naar restaurant De Molen gefietst met de vraag of ik niet mocht le­ren koken in een professionele keu­ken”.

Eigenaar Jerry van der Pluijm en chef-kokWouter van Laarhoven van waren meteen enthousiast.

Timmermans werd van augustus tot nu twee dagen per week twee uur gecoacht door Van Laarhoven.

Van 10.00 tot 12.00 uur kreeg hij les en als tegenprestatie hielp hij tot 16.00 uur mee in de keuken.

In de week voor de finale heeft hij vijf dagen vrijaf genomen en was hij te vinden op zijn leerplek. Hoe fanatiek hij is, blijkt ook uit het feit dat hij, om een ronde verder te komen, 225 kilometer op één dag reed om verse producten voor een gerecht te vergaren.

„ Zo’n gepassioneerde leerling heb­ben we nog nooit gehad. Het en­thousiasme spat ervan af”, aldus Van Laarhoven. Toen bekend werd dat Timmermans gewonnen had, klonk er een concert van deksels door de keuken. Het gezin Tim­mermans werd getrakteerd op een etentje.

„Hij is een van ons geworden”, al­dus Jerry van der Pluijm. Naast de titel won Timmermans een culinai­re VIP-trip voor vier personen door Brabant met workshops en etentjes. De droom van een eigen boerderij waar gasten direct van het land kunnen eten, komt dus steeds dichterbij. Wie weet heeft de Kaatsheuvelnaar binnenkort dan tóch zijn eigen restaurantje. „Want het blijft een droom om zelf voor anderen te koken.”

Bron: Brabants Dagblad Auteur: Jan in 't Groen